Koronavírus-járvány

Bréking! Február 8-ig tart a brit leszállási tilalom légijárműveknek!

Megjelent a Magyar Közlönyben az ominózus rendelet. Meglepő időtartamig szól.

2020.12.22 06:31ma.hu

Megjelent a Kormány 623/2020. (XII. 21.) Korm. rendelete a Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága területéről induló polgári légjárművek leszállási tilalmáról.

E szerint a Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága területéről induló menetrendszerű vagy nem menetrendszerű légi személyszállítást végző polgári légijármű Magyarország területén – a  veszélybe került légijármű kivételével – nem szállhat le december 22-étől.

A még 21-én felszállt repülők remélhetőleg leszállhattak, ugyanis volt repülő, amely éjfél után érkezett meg.

Meglepő azonban a kormányrendelet időtartama. A  Kormány e rendelet hatályát a  koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló 2020. évi  CIX. törvény hatályvesztéséig meghosszabbítja és ez a rendelet 2021. február 8-án veszti hatályát.

Érdekes például , hogy Franciaország két napra hozta meg ezt a rendkivüli intézkedést - egyelőre. Persze, ahogy meghozta, egy nap alatt akár el is törölheti a magyar kormány ezt a rendeletet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.