Ünnep

Szilveszterkor teraszról és erkélyről mehet a tűzijáték?

Vigyázzunk kisállatainkra!

2020.12.19 12:16ma.hu

Ugyanúgy figyelnünk kell a négylábú kedvenceinkre 2020 utolsó napján, mint a korábbi szilvesztereken – tanácsolja a nagykanizsai állatmenhely telepvezetője. December 16-án ugyan megjelent a kormányrendelet a tűzijátékok szilveszteri tilalmáról, de a határozat csak a közterületi használatot tiltotta meg a december 28-a és január 1-je közötti időszakra. Vagyis magánterületen ugyanúgy lehet használni ezeket pirotechnikai termékeket, mint az elmúlt években - írta a kanizsaujsag.hu.

A rendőrség leszögezte: az 1. és 2. pirotechnikai osztályba tartozó termékek üzletekben történő forgalmazását a rendelet nem tiltja, az év végi, ideiglenes tárolóhelyről való forgalmazás tilos. A rendőrség alapvetően a közterületen történő tűzijátékozást ellenőrzi, az 1. és 2. pirotechnikai osztályba tartozó termékek magánterületen történő felhasználását a pirotechnikai termékek forgalmazásának és felhasználásának év végi korlátozásáról szóló 587/2020. (XII. 16.) Korm. rendelet nem tiltja. Aki viszont megszegi a szabályokat, az akár 150 ezer forint pénzbírságot is kaphat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.