Koronavírus

Maszk nélkül is vezethetnek a buszsofőrök, ingyen utazhatnak a szociális dolgozók: itt vannak az új rendeletek

Két új rendelet jelent meg a Magyar Közlönyben, amelyek szerdától hivatalosan is életbe lépnek.

2020.12.16 08:21ma.hu

A határozat szerint mostantól nem köteles maszkot viselni a tömegközlekedési eszköz sofőrje, ha a jármű zárt vezetőfülkéjében tartózkodik. A szerdától hivatalossá vált szabály, egészen 2021. február 8-ig van érvényben.

Emellett szintén egy, a tömegközlekedést érintő rendeletet is bevezettek, amely ingyenes utazást biztosít a szociális, gyermekjóléti vagy gyermekvédelmi dolgozóknak, illetve a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos alkalmazottjainak. A kedvezményt egy hivatalos igazolással vállthatják ki az érintett utazók. Az ingyenes utazás a vasútra is vonatkozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.