Állatkínzás

Kitörte egy hattyú nyakát egy részeg férfi az orfűi tónál

Az ittas férfi attól tartott, hogy a madarak miatt nem fog tudni fürdeni, ezért beugrott a vízbe, megragadott egy fiatalabb hattyút és eltörte a nyakát.

2020.12.15 10:46MTI

Az ügyészség egy hattyú megölése miatt vádat emelt egy férfi ellen, és azt kérte a bíróságtól, hogy tettéért ítélje végrehajtandó szabadságvesztésre - tájékoztatta a Baranya Megyei Főügyészség az MTI-t kedden.

Azt írták: a férfi idén július végén az orfűi tónál pihent a családjával. A gyermeke kacsákat etetett, a táplálék reményében két kifejlett hattyú és nyolc fióka is a család közelébe jött.

Az ittas vádlott ingerült lett, mert tartott tőle, hogy a madarak miatt nem fog tudni fürdeni, ezért beugrott a vízbe, megragadott egy fiatalabb hattyút és eltörte a nyakát.

A szabadlábon védekező férfival szemben állatkínzás vétsége miatt indult büntetőeljárás, az ügyben a Pécsi Járásbíróság hoz elsőfokú határozatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.