Ünnep

Szilveszter: tilos idén a tüzijátékok árusítása és használata!

Jó hírt kaptak a kutyák, a tűzijáték-kereskedők kevésbé...

2020.12.10 13:05ma.hu

Az idei szilveszteri bulik elmaradásával párhuzamosan nem engedélyezik a petárdák és tűzijátékok árusítását sem. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki Kormányinfóján bejelentette: idén a petárdák, tűzijátékok árusítása ÉS HASZNÁLATA is szigorúan tilos.

Az intézkedés minden állatszerető ember számára üdvözítő, hiszen évente több száz kutya riad meg a petárdázástól, hogy aztán kiszökve akár kilométereket is meneküljön félelmében. A Magyar Állatvédelem.hu szerint az ilyen esetek gyakran végződnek az állat halálával, hiszen nem egyszer autóbalesetek áldozataivá válnak, vagy olyan távolságra kerülnek otthonuktól, ahonnan már nem képesek hazatalálni.

De nem csak a kutyusok számára lesz békés az év utolsó napja, a madarak esetében is számos esetben felhívták már az állatvédő szervezetek a figyelmet a pirotechnika káros hatásaira.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.