EU

Új kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen

Az Orbán-kormánynak két hónapot adtak megmagyarázni, "migrációs válsághelyzetben" miért biztosít a törvény eltérést a közbeszerzés általános szabályaitól.

2020.12.04 19:38ma.hu

Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság. Az Orbán-kormánynak két hónapot adtak megmagyarázni, "migrációs válsághelyzetben" miért biztosít a törvény eltérést a közbeszerzés általános szabályaitól - olvasható a Magyar Helsinki Bizottság Facebook-bejegyzésében.

"Végre történik valami. Mi ennek különösen örülünk, hátha az Európai Bizottságnak elárulják, miért is van nálunk négy és fél éve »migrációs válsághelyzet«, amikor nincsenek menedékkérők. Amikor ezt mi megkérdeztük a kormánytól, kiderült, hogy 10 évre titkosították az elrendelés indokát."

Az emberi jogi szervezet emlékeztet, hogy a bizottság kezdettől fogva felhívta a figyelmet a korrupciós kockázatra.

"Így nemcsak a korrupciós veszélyek nőttek meg, hanem megszűnt a lehetősége a szakszerű, tisztességes, emberséges, azaz igazságos menedékjogi eljárásoknak is. Ilyen szabályok mellett nemcsak lopni könnyebb, de önkényeskedni is."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.