Koronavírus-járvány

Megkapják bérüket az otthon maradásra kényszerülő óvodai, bölcsődei dolgozók Kaposváron

Kontaktszemélyként nem mehetnek be dolgozni a gyermekek védelme érdekében.

2020.12.04 15:10MTI

Kaposváron a teljes alapbérüket megkapják, nem kell táppénzre menniük azoknak az óvodai és bölcsődei dolgozóknak, akik bár nem fertőződtek meg koronavírussal, de kontaktszemélyként nem mehetnek be dolgozni a gyermekek védelme érdekében.

Az önkormányzat az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében idézte Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármestert, aki december 1-jétől hatályos döntését azzal indokolta, hogy az óvodai és bölcsődei dolgozók nem tudják otthonról végezni a munkájukat. Ha megfertőződtek szabadságra kényszerültek vagy táppénzt kaptak, a bérük 60 százalékát.

A politikus szerint a családok megélhetését és a város gazdaságát tekintve egyaránt fontos, hogy a szülők dolgozhassanak, ez pedig nagyrészt a bölcsődei és óvodai dolgozóknak köszönhető, akiknek felügyelete alatt a szülők biztonságban tudhatják a gyermekeiket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.