EU

Botrány Szájer József pénteki brüsszeli bulija körül

A szomszédok hívták ki a rendőrséget arra a bulira, melyen részt vett Szájer József EP-képviselő is péntek este.

2020.12.01 17:29ma.hu

Az ügyészség közleménye szerint péntek este fél 10-kor riasztották a rendőrséget a lakók, miután azt tapasztalták, az egyik épületben megsértették a koronavírus miatti korlátozásokat.

A 100 méterre lévő rendőrörsről érkező rendőrök rajta ütöttek a bulin, és körülbelül húsz embert fogtak el. Két résztvevő diplomáciai mentelmi jogára hivatkozott. Egy járókelő jelentette a rendőrségnek, hogy látott egy férfit menekülni az esővíz-elvezető csatornán, akire rá is mutatott - ő volt Szájer József. Az ügyészségi közlemény szerint a képviselőnek véresek voltak a kezei, a hátizsákjában pedig kábítószert találtak. Személyi okmányokat nem tudott bemutatni, ezért hazakísérték, ahol igazolta magát.

Szájer ellen kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt eljárást indítottak, de a tényleges vizsgálathoz ki kell kérni a mentelmi jogát - áll az ügyészség közleményében, amelyet az Eurológusnak küldtek el. A nyomozás érdekeire hivatkozva további részleteket nem közölnek.

A Brussels Times viszont azt írta, hogy a rendőrség egy szexpartira csapott le >>>

Szájer József megkövette családját és választóit

Megkövette családját és választóit Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő keddi közleményében.

A képviselő azután adta ki közleményét, hogy a belga sajtóban megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen egy EP-képviselő jelen volt.

Szájer József elismerte, hogy jelen volt az eseményen, hozzátéve: a rendőrségi igazoltatás után jelezte, hogy képviselő, mert igazolvány nem volt nála, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítette, majd hazavitte.

A politikus közölte, kábítószert nem fogyasztott, a rendőrségnek helyben felajánlotta, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak (nála), de Szájer József szerint az nem volt az övé. Arról, hogy ki és miképp helyezte el nála, nincs tudomása - jelentette ki. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tett - tette hozzá.

A kéviselő sajnálatának adott hangot amiatt, hogy megsértette a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ami szavai szerint felelőtlenség volt részéről, és az ezért járó szankciókat vállalja.

"Vasárnap bejelentett lemondásommal levontam a személyes és politikai következtetést. Megkövetem a családomat, kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat, harminc éves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék" - tette hozzá.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye

Szájer József helyes döntést hozott, amikor lemondott Európai Parlamenti képviselői tisztségéről. Az egyedüli helyes döntést hozta meg. Döntését tudomásul vesszük, mint ahogy tudomásul vesszük azt is, hogy bocsánatot kért családjától, a politikai közösségétől és a választóktól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.