Koronavírus-járvány

Operatív törzs: 3 hónapja ellenőrzik a határforgalmat Magyarország schengeni határszakaszán

A nemzetközi tranzitforgalomban 318 800 teherforgalomban résztvevő járműszerelvényt léptettek be.

2020.12.01 13:57MTI

Három hónap telt el a határforgalom-ellenőrzés Magyarország teljes schengeni határszakaszán történő ideiglenes visszaállítása óta - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes tájékoztatása szerint a schengeni belső határszakaszon a határellenőrzés szeptember elsejei ideiglenes visszaállítása óta nemzetközi tranzitforgalomban 318 800 teherforgalomban résztvevő járműszerelvényt léptettek be. Emellett nemzetközi teherforgalomban magyarországi úticéllal 260 569 tehergépkocsi belépését biztosították a rendőrök.

Ismertette: az egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító határátkelőhelyen, az osztrák viszonylatban működő hegyeshalmi autópálya határátkelőn nemzetközi tranzitcéllal 76 066, nemzetközi teherforgalomban magyarországi úticéllal 50 039 tehergépkocsit léptettek be.

A másik legnagyobb átkelőhelyen, a szlovák viszonylatban működő rajkai autópálya határátkelőn a nemzetközi teherforgalom számára összesen 127 264 jármű belépését biztosították - közölte Kiss Róbert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.