Ünnep

A bordeaux-iaknak állítottak karácsonyfát Csepelen

Egyszerre szürreálisnak és felemelőnek nevezte a pillanatot a karácsonyfa állítás ötletgazdája, Bayer Zsolt újságíró.

2020.11.29 18:04MTI

A magyar és a francia zászló színeit megjelenítő díszekkel állítottak karácsonyfát a bordeaux-iaknak Csepelen, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia udvarán vasárnap.

Egyszerre szürreálisnak és felemelőnek nevezte a pillanatot a karácsonyfa állítás ötletgazdája, Bayer Zsolt újságíró. Az elmúlt 30 évben nem gondoltuk volna, hogy egyszer megéljük, hogy Közép-Európában kell egy francia városnak karácsonyfát állítani - fogalmazott.

Hangsúlyozta, hogy amikor általános iskolás volt, nem a Mikulás, hanem a Télapó jött, és nem karácsonyt, hanem fenyőünnepet tartottak az iskolában. De a karácsonyfa állítást még azokban az időkben sem akadályozták meg - tette hozzá.

Most Budapestről, Csepelről üzenhetjük a bordeaux-i, francia polgároknak, hogy nincsenek egyedül, és Csepelen minden évben állni fog egy karácsonyfa nekik - tette hozzá.

Bordeaux radikális baloldali polgármestere, Pierre Hurmic korábban azt mondta: szerinte a fenyőfák olyan kivágott fák, amelyek már halottak, és nem engedélyezte a hagyományos karácsonyfa-állítást a francia város főterén.

A csepeli karácsonyfa-állítás alkalmával Kispál György katolikus pap áldotta meg a fát, majd Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját. A rendezvényen részt vett Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Selmeczi Gabriella kormánypárti országgyűlési képviselő is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.