Nehéz helyzet

Ezért hazudta azt az apa, hogy a bokorban találta az újszülöttet

Két fogyatékkal élő gyermeket nevelnek azok a szülők, akik úgy akartak megszabadulni csecsemőjüktől, hogy az apa azt hazudta, a bokorba találta a kicsit.

2020.11.28 17:59ma.hu

Újszülött lányát vitte be a szolnoki kórházba az a férfi, aki azt állította, hogy az egyébként makkegészséges gyermeket egy bokorban találta egy élelmiszerüzlet előtti téren. A hazugság hamar kiderült, a szülőknek most kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelniük.

B. István és párja, Margit két fogyatékos gyermeket nevelt, amikor megtudták, hogy hamarosan újabb baba érkezik a családba. A pár egyesek szerint későn vette észre a kismama állapotát, ezért már esélyük sem volt az abortuszra.

Már a terhesség alatt eldöntötték, hogy az új jövevényt nem szeretnék megtartani. A két fiúgyermek speciális iskolába és óvodába járt, az anyjuk naponta vitte őket az újszászi családi házukból Szolnokra.

Az anya szerdán, otthon kezdett vajúdni, és kisvártatva megszülte a lányát. Erről értesítette a gyermekei apját, mert tudta, gyors döntést kell hozniuk.

Pánikba estek, mert esélyük sem volt három gyermekről normálisan gondoskodni. Az anya a maga módján megpróbált gondoskodni a kislányról: a házilag elvágott köldökzsinórt egy fekete cérnaszállal elkötötte, a babát pedig bebugyolálta egy rózsaszínű, tiszta rongyba – írja a Bors.

István aztán elindult élete talán legnehezebb útjára, és meg sem állt az egyik szolnoki kórházig. Az ott dolgozóknak azt mondta, hogy a kislányt egy bokorban találta egy élelmiszerbolt előtt, a kórház viszont hivatalból értesítette a rendőrséget.

A szolnoki Hetényi kórház főbejáratánál egyébként állandóan készenlétben áll egy inkubátor, éppen azért, hogy ha valaki hasonló döntést hoz, legalább biztonságos helyre tehesse az elhagyandó újszülöttjét.

A nyomozók a biztonság kedvéért végigkérdezték a férfi szomszédait, akkor derült ki minden. Az egyik szomszéd azt mondta, a szegénység nem indokolja, hogy valaki lemondjon a gyerekéről. Pláne nem úgy, ahogyan ezt a szerény körülmények közt élő család tette.

A helyiek szerint a család egy éve költözött ide. Az apa rendszeresen dolgozott, az anya viszont nem tudott elhelyezkedni. Az élelmiszert segélyként kapják, legtöbbek szerint kifejezetten visszahúzódva élnek. Az ügyben a Szolnoki Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése miatt folytat büntetőeljárást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.