Gyilkosság

Meglátogatták a kórházban a rendőrök az égő ház tetejéről megmentett kisfiút - videó

A tűzben mindkét nagyszülőjét elvesztette a gyerek.

2020.11.27 17:50ma.hu

elenleg a Heim Pál gyermekkórházban lábadozik Balázs, aki a hétfői budapesti 15. kerületi lakástűzben elvesztette imádott nagyszüleit. A BRFK munkatársai meglepték a kisfiút, hogy érezze, nem maradt egyedül ebben a nagy világban. Az árván maradt fiút ugyanis a nagyszülei nevelték, mert édesanyja születésekor lemondott róla.

Mint ahogyan arról a ma.hu is beszámolt, november 23-án a hajnali órákban Budapest XV. kerületében, a Pázmány Péter utcában kigyulladt egy épület. A tetőről egy kisfiú segélykiáltását hallották. A járőrök nem tudtak bejutni a házba, ezért átkutatták a kertet, és egy létrát támasztottak a tetőhöz. Az egyik járőr a létra mellett lévő vízgyűjtőre mászott, és segített lejutni a tetőn rekedt gyereknek. A 12 éves fiút a mentők kórházba vitték, az orvosok jelenleg még megfigyelés alatt tartják.

Talán jobb is, mert nincs hova mennie: az égő épületből néhány perccel később a tűzoltók eszméletlen állapotban egy nőt és egy férfit hoztak ki. Kiderült, a kisfiúnak nagyapja segített a tetőre jutni: a férfinek még maradt annyi lélekjelenléte, hogy unokáját mentse, ő és felesége azonban már nem tudtak kijutni a házból. A gyermeket egyedül nevelő nagyszülők a tűzesetben életüket vesztették, a nagyapa a helyszínen, nagyanya a kórházban vesztette életét.

A helyszínen tartott tűzvizsgálat és az adatgyűjtések kapcsán felmerült az idegenkezűség gyanúja, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztály több emberen elkövetett emberölés bűntett miatt rendelt el nyomozást. A tűzvizsgálatnál kutyát is bevontak a leégett ház átvizsgálásához, és a keresőkutya több helyen égésgyorsító jelenlétét jelezte. Már el is fogták a feltételezett tettest.

"Egy pillanat alatt veszített el mindent Balázs (...), és bár tudjuk, hogy nagyszüleit, akik a világot jelentették neki nem adhatjuk vissza, szerettünk volna tenni valamit, hogy érezze, nincs egyedül ebben a nagy világban" - írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság a posztjában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.