Koronavírus-járvány

3806 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 106 beteg

A gyógyultak számát részben hiányzó adatszolgáltatás miatt csütörtökön frissítik, a legutóbbi adatszolgáltatás szerint 44 020 fő.

2020.11.25 10:33Ma.hu

3806 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 185 687 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 106 többségében idős, krónikus beteg, akiknek volt pozitív Covid-tesztje, így az elhunytak száma 4 114 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 137 553 fő. Az aktív fertőzöttek 22%-a, az elhunytak 25%-a, a gyógyultak 26%-a budapesti. 7718 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 656-an vannak lélegeztetőgépen.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett újabb védelmi intézkedések.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.