Koronavírus-járvány

Több mint 1100 magyar katona lett koronavírusos

A honvédelmi miniszter elmondása szerint rendkívül szigorú óvintézkedéseket vezettek be.

2020.11.25 10:38Ma.hu

Már több mint 1100 katona megfertőződött, de közülük kilencszázan meg is gyógyultak - mondta Benkő Tibor. A Spirit FM-nek arról is beszélt, hogy lélegeztetőgépen nincsen a katonák közül senki.

Egy Koszovóban állomásozó katonát repülőgéppel kellett hazahozni, miután elkapta a koronavírust, és leromlott az állapota. A Honvédkórházban kezelik, és már stabil az állapota - tette hozzá.

A honvédelmi miniszter közölte azt is: rendkívül szigorú óvintézkedéseket vezettek be mind a magyar honvédség, mind a külszolgálatban lévő katonák esetében, figyelnek rájuk.

"Váltások vannak, de a váltást megelőzően, őket leszűrik, utána karanténban vannak, mielőtt kiutaznak megint letesztelik őket" - fejtette ki.

Arról is beszélt, hogy a kórházakban naponta 1100 katona segíti a koronavírus-járvány elleni küzdelmet, ez az első lépcső, ennyi katonát kértek, és ha a kórházak még nagyobb segítségre tartanak igényt, tudnak plusz katonát biztosítani - tudósította az Inforádió.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.