Koronavírus

Orbán: valószínűleg elég lesz a lekötött 12 millió adag vakcina

Még nem lehet tudni, hogy mikor áll majd rendelkezésre az oltóanyag, de többen inkább a tavasz végére ígérik.

2020.11.20 09:14MTI

Nagy valószínűséggel elég lesz az a 12 millió adag vakcina, amelyet a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében lekötött a kormány - mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Orbán Viktor azt mondta, még nem lehet tudni, hogy mikor áll majd rendelkezésre az oltóanyag, de többen inkább a tavasz végére ígérik.

Hangsúlyozta, hogy szerinte a vakcina nem politikai, hanem egészségügyi kérdés.

Ha valahol hamarabb készül el, akkor célszerű, hogy Magyarország onnan is rendeljen - tette hozzá.

Nem Soros Györgynek kell eldöntenie, hogy melyik a jó oltóanyag, ezt majd eldöntik a laboratóriumok és az emberek, akik szabadon választhatnak a vakcinák közül - közölte Orbán Viktor arra utalt, hogy az üzletember vizsgálatot követelt, amiért orosz oltóanyagminta érkezett Magyarországra.

Bővebben hamarosan!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.