Koronavírus-járvány

Letartóztatták a gumikesztyűkkel csaló férfit

Egy bejegyzés előtt álló veszprémi cég képviselőjeként összesen 317,5 millió forint értékben tízmillió orvosi gumikesztyű szállítására kötött szerződést egy budapesti gazdasági társasággal.

2020.11.19 18:47MTI

Nem végleges végzésével letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki korábban már letartóztatott társával tízmillió darab gumikesztyű szállításának ígéretével közel harmincmillió forinttal károsított meg egy céget - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták: a már többször büntetett 47 éves férfi, aki a legutóbbi, csalás miatt kiszabott börtönbüntetéséből augusztusban szabadult, október elején a társával együtt egy bejegyzés előtt álló veszprémi cég képviselőjeként összesen 317,5 millió forint értékben tízmillió orvosi gumikesztyű szállítására kötött szerződést egy budapesti gazdasági társasággal.

A férfi ezután felvette a megrendelő által október 14-én számlájára átutalt közel 28 millió forint előleget, amit társával saját céljaikra fordítottak. A teljesítés időpontját ezután többször módosították, mivel állításuk szerint a kesztyűket Ausztriából szerezték volna be, de ez már a szerződés megkötésekor sem állt szándékukban.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt vonta felelősségre a férfit, akivel szemben fennáll a gyanúja, hogy a társával együtt más csalások elkövetésében is részt vett - tájékoztattak. A férfi társa szintén letartóztatásban van.

Közölték: a férfi letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően a Veszprémi Járásbíróság a szökés és bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt egy hónapra elrendelte. A letartóztatást az ügyész és a gyanúsított is tudomásul vette, azonban az ülésen a védő nem volt jelen, így a végzés nem végleges.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.