Koronavírus-járvány

Hadházy Ákos: az operatív törzs kozmetikázza a koronavírus-statisztikát

A kórházankénti halálozások napi számának eltitkolásának egyetlen ésszerű magyarázata lehet.

2020.11.15 14:10ma.hu

Hazudik a koronavírus elleni küzdelemre felállított operatív törzs, amikor azt állítja, hogy nem ismeri kórházanként a halálesetek napi számát - kockáztatja meg Hadházy Ákos független parlamenti képviselő a Facebook-bejegyzésében. A politikus szerint az operatív törzs ezt azért csinálja, mert a valóságban sokkal rosszabbak az adatok.

Annak ugyanis, hogy a kórházankénti halálozások napi számát valaki eltitkolja, egyetlen észszerű magyarázata van: így nem ellenőrizhető az összesített statisztika, nem buktatható le, ha csalnak a számokkal, egy adott kórház dolgozója nem tudja megnézni, hogy a náluk történt haláleset benne van-e a napi összesítésben - feltételezi Hadházy Ákos.

A politikus úgy véli: "a propaganda" azt próbálja beadni, hogy van baj nálunk is, de azért még jobb a helyzet, mint Ausztriában. Mint írta, ez a hazugság százak, ezrek életébe kerülhet, hiszen ezért késlekedik a kormány az intézkedésekkel (meg persze azért is, mert járvány idején a melegek örökbefogadásával, a korrupció nyomainak eltüntetésével vagy az új választási törvénnyel van elfoglalva).

Természetesen, egy újság akkor korrekt, ha megkérdezi a másik felet is. A ma.hu-nak az operatív törzs eddig még egyetlen egy írásbeli kérdésére sem válaszolt. Ha valami csoda módon reagálnak a cikkünkre, akkor azt frissíteni fogjuk!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.