Koronavírus-járvány

Orbán: 'Mindenkit meggyógyítunk' - erre megfelelő ellátás nélkül magyarok halnak meg a kórházakban

Bekövetkezett az, amitől a legjobban féltünk: nem veszik át a betegeket az intenzívre, hagyják meghalni - állítja Dr. Novák Hunor Facebook-posztjában.

2020.11.06 16:59ma.hu

Emlékezetes, hogy Orbán Viktor azt ígérte, "mindenkit meggyógyítunk". Még csak nem is azt, hogy mindenki megfelelő ellátást kap! Erre bekövetkezett az, amitől a legjobban félt mindenki: nem veszik át a betegeket az intenzívre, hagyják meghalni - állítja Dr. Novák Hunor Facebook-posztjában.

Mint írja, az orvosok már áprilisban rettegtek a magyar egészségügy összeomlásától. A könnyű tavaszi járvány után mindenki elbízta magát, és jöttek a vírustagadók, félrevezetve az embereket, melynek eredményeként mára gyakorlatilag elfogytak az intenzíves helyek néhány helyen, több intenzív osztály elkezdett szelektálni a betegek között. A helyzetről nem ők tehetnek, de rajtuk a teher. Az orvosi kamara még áprilisban létrehozott egy etikai kódexet, iránymutatást arra vonatkozóan, mi alapján szelektáljon az orvos, ki kapja meg a lélegeztetőgépet. "Kérek minden kollégát, hogy az iránymutatás alapján járjon el. Ezzel a döntés miatti erkölcsi teher súlya is csökkenni fog a vállukon" - javasolja Dr. Novák Hunor.

Mint ismeretes hogy a magyar kormány nem hoz elég megszorító intézkedéseket az emberek találkozás-számának csökkentéséhez, gazdasági okokra hivatkozva. Sőt Facebook-posztban fennhangon dicsekszik, hogy az iskolákat nem fogja bezárni.


Egy kórházi dolgozó hozzászólásában megerősíti a drámai helyzetet



Az eredeti bejegyzés itt olvasható:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.