Koronavírus-járvány

Vasárnap este jönnek haza a tesztelésre kiküldött Semmelweisesek Szlovákiából

A Semmelweis Egyetemről szombat hajnalban 154-en indultak el buszokkal Szlovákiába, hogy részt vegyenek a lakosság teljes letesztelésében.

2020.10.31 21:01ma.hu

Merkely Béla, a SOTE rektora arról írt Facebook-oldalán, hogy szombat "hajnali 3 órakor útjukra engedtük a Semmelweis Egyetem olyan hatod éves orvostanhallgatóit, ötödéves fogorvostan-hallgatóit, rezidenseit, valamint PhD hallgatóit és szakdolgozóit Szlovákiába, akik a HUNCOVER országos reprezentatív és a mindennapi tesztelésben is kivették már a részüket."

Mint írta, a lelkes Semmelweis Polgárok az új típusú koronavírus rohamos terjedése miatt felvidéki lakossági szűrésében fognak részt venni a hétvége folyamán. Mindeközben Magyarországon rekordszámú új fertőzöttet találtak.

"Mérhetetlenül büszke vagyok, hogy kevesebb, mint 1 napon belül jelentkezett 154 csillogó szemű Semmelweis Polgár a szabadidejüket feláldozva, s készen álltak az azonnali indulásra. A gyors szervezést köszönöm a Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzatnak, valamint természetesen minden önkéntesnek az áldozatos munkájukat! Vasárnap este várunk haza Benneteket!" – írta.

A 444.hu még pénteken szúrta ki, hogy hazánk 200 egészségügyi dolgozóval segíti a hétvégi szlovákiai országos tesztelést Ivan Korcok szlovák kül- és EU-ügyekért felelős miniszter Twitter-posztja szerint. A miniszter azt írta: noha csak 50 embert kértek, 200 embert küld Magyarország, amit megköszönt Szijjártó Péternek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.