Önkormányzat

Online kérdőívben várja a véleményeket a Nagykörút jövőjéről a fővárosi önkormányzat

Ez a fejlesztés túlmutat a közlekedési problémákon, ezért a főváros a Nagykörút komplex megújítását tervezi.

2020.10.30 12:34MTI

Online kérdőívben várja november 11-éig a budapestiek véleményét a Nagykörút jövőjéről a fővárosi önkormányzat, amely a válaszok alapján alakítja majd ki a Nagykörút megújítására vonatkozó koncepciót - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-t.

Az online kérdőívet az enbudapestem.hu/nagykorut oldalon, a kozossegitervezes.budapest.hu/dialogs/nagykorut/questionnaire/answers/new címen lehet kitölteni. A tervezés későbbi fázisában - 2021 elején - a konkrét elképzelésekről is elmondhatják majd a budapestiek a véleményüket - olvasható a közleményben.

Közölték: ez a fejlesztés túlmutat a közlekedési problémákon, ezért a főváros a Nagykörút komplex megújítását tervezi, amelynek célja a körút megkopott vonzerejének és presztízsének, kellemes és karakteres hangulatának helyreállítása, egy élhető és élettel teli körút kialakítása. Olyan helyszín, ahol egyszerre jó lakni, közlekedni, vásárolni, enni-inni, kikapcsolódni vagy épp boltot üzemeltetni. Céljuk, hogy a tervezés a szakmai és civil szervezetek és az érintettek folyamatos bevonásával és tájékoztatásával valósuljon meg - fogalmaztak.

A Főpolgármesteri Hivatal közölte: 2021 tavaszának végére készül majd el a koncepció, amely megalapozza a fejlesztési munkákat.

A szakmai és civil szervezetekkel közös szakmai workshop-sorozat is indul, hogy a tervezési folyamat konstruktív szakmai párbeszéd, "ötletelés és vita mentén új ötletekkel és impulzusokkal gazdagodjon". A szakmai workshopokon való részvételre november 20-áig lehet jelentkezni - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.