Terrorizmus

Orbán a nizzai merényletről: "az afrikaiak jövője Afrikában van"

Három embert megölt egy késes támadó a nizzai Notre-Dame-bazilikában csütörtökön.

2020.10.30 12:12MTI

Az afrikaiak jövője Afrikában van, és "ha nem akarsz alkalmazkodni, egy dolgot tehetsz, nem engeded be őket" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió reggeli műsorában, miután előző nap három embert megölt egy késes támadó a nizzai Notre-Dame-bazilikában.

"Ha nem akarunk nizzai eseteket látni Magyarországon, nem szabad beengedni őket" - jelentette ki a kormányfő, kijelentve: a már itt lévő keveseken kívül "nem akarunk újakat beengedni, különösen nem akarunk migránsokat beengedni".

Közölte: nem szabad engedni, hogy Brüsszelből olyan szabályokat erőltessenek Magyarországra, amelyek eredményeképpen olyanokat kellene beengedni Magyarországra, "akiket nem akarunk", és "aztán temetésekre járhassunk".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.