Koronavírus

A kormány ismét meghosszabbította a határzárat

Eredetileg november 1-jén szűnt volna meg.

2020.10.30 11:22ma.hu

Módosította azt az augusztus végén hozott rendeletét, miszerint az úgynevezett határzár, vagyis a határellenőrzés ideiglenes visszaállítása a teljes belső határon november 1-jén szűnik meg. Az új határidő december 1. - írta meg az Mfor.hu.

Ez már a második egy hónapos hosszabbítás, eredetileg október 1-jéig tartott volna a határzár, de azt előbb november 1-jére, most pedig december 1-jére tolta ki az Orbán-kabinet.

A határzár értelmében külföldi állampolgár Magyarország területére csak indokolt kivételekkel léphet be, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig jelenleg 10 napra karanténba kell vonulniuk - derül ki a legutóbb október 2-án frissült szabályokból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.