Állatkínzás

Elvágta kutyája torkát, 50 nap elzárásra ítélték

Az állat megérezte a vádlott ittasságát és emiatt morogni kezdett rá.

2020.10.30 10:02ma.hu

A Siklósi Járásbíróság a napokban kihirdetett ítéletével M. S. vádlottat állatkínzás vétsége miatt 50 nap elzárásra ítélte.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott férfi 2020. április 6. napján egy Baranya megyei községben található lakóhelyén tartózkodott, ahol napközben nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztott el.

A vádlott 18:00 óra körüli időben a lakóházhoz tartozó udvar hátsó része felé indult abból a célból, hogy ellássa az ott tartott haszonállatokat. Az udvaron tartózkodott a vádlott ordas színű, kaukázusi juhász jellegű, nőstény ivarú kutyája is, amely láncra volt kötve. Az állat megérezte a vádlott ittasságát és emiatt morogni kezdett rá. A vádlott ettől indulatossá vált, és megragadott az udvaron egy 160 cm hosszúságú vascsövet, majd odalépett az állathoz és egy alkalommal, nagy erővel megütötte a kutya fejét a vascsővel. A kutya az ütés hatására a földre rogyott, amelyet látva a vádlott bement a házba, magához vett egy konyhakést, majd azzal visszament az állathoz és a konyhakéssel elvágta annak légcsövét.

A vádlott cselekménye következtében a kutya elpusztult, amit a fejére mért ütés okozta sérülések - így a csonttörés és a kis kiterjedésű koponyaűri vérzés -, valamint a nyaki erek szakadását követő nagyfokú vérveszteség idéztek elő.

A címlapfotó illusztráció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.