Bűncselekmény

Megverte a biztonsági őrt, mert rászólt, hogy vegyen fel maszkot

Szóváltás után ökölcsapás.

2020.10.28 15:56ma.hu

A Pécsi Járási Ügyészség garázdasággal vádolja azt a férfit, aki megverte egy áruház biztonsági őrét, amiért az szóvá tette, hogy a férfi nem visel maszkot.

A vádirat szerint a férfi és élettársa 2020 nyarán egy pécsi üzletben vásároltak, azonban a járványügyi előírások ellenére nem viseltek maszkot. Amikor ezt a biztonsági őr észlelte, felszólította őket, hogy húzzanak maszkot.

A vádlott és a biztonsági őr között szóváltás alakult ki, a vádlott hangosan szidalmazva az őrt azt közölte, hogy ő allergiás a maszkra, és orvosi iratokkal tudja bizonyítani, hogy nem kell azt hordania.

Mindezek miatt a biztonsági őr távozásra szólította fel a férfit, aki újra hangosan kiabálni kezdett, és mielőtt elhagyta volna az üzletet, ököllel megütötte az őrt.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, ami alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. A férfi cselekménye garázdaság vétségének minősül, amiért két szabadságvesztés is kiszabható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.