Koronavírus-járvány

Elmarad a Fővárosi Közgyűlés, mert vagy koronavírusosak, vagy karanténban vannak a képviselők

A közgyűlést a lehető legkorábbi időpontban pótolják.

2020.10.28 09:30ma.hu

"Határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés mára tervezett ülése. Különleges helyzet különleges döntést igényelt" - írta Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely főpolgármester.

Több polgármester igazolt koronavírus fertőzött, más képviselők karanténban vannak, van, aki a teszteredményére vár.

"Az első és a legfontosabb, hogy mindenkinek jobbulást kívánjunk. A közgyűlést a lehető legkorábbi időpontban pótoljuk" - szögezte le Karácsony.

Emellett olyan jogszabály-módosítást kezdeményezett a kormánynál, ami lehetővé teszi a fővárosi közgyűlés megtartását online formában.

"A mára tervezett döntéseink közül a maszkviselési rendelet visszavonása kapott nyilvánosságot, a korábbi fővárosi rendelet felülírja a kormányrendeletet, az van érvényben. Továbbra is fontos és indokolt a szabályok betartása, hogy vigyázzunk magunkra, egymásra és szeretteinkre. Erre kérek mindenkit. A járványhelyzet súlyosbodása minden döntéshozótól felelős hozzáállást, időnként nehéz döntéseket, tiszta kommunikációt és a szakértők javaslatainak komolyan vételét követeli meg. Mi ehhez tartjuk magunkat" - zárta szavait a főpolgármester.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.