Bűnügy

Fiatalkorúak börtönére ítélték az apját halálra késelő fiút

Dulakodás közben az asztalról a földre esett késsel a fiú többször hátba, illetve egyszer fejen szúrta a férfit, aki belehalt sérüléseibe.

2020.10.27 12:58MTI

Három év fiatalkorúak börtönére ítélt a Kecskeméti Törvényszék egy 16 éves román fiút, aki egy vita során halálra késelte apját egy orgoványi tanyán - közölte a bíróság sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a fiú tizenkét testvére közül hat érkezett Magyarországra, de szüleik italozása miatt 2019 áprilisában a gyámhatóság a védelmébe vette őket.

A vádlott gyermekotthonba került, ahonnan rendszeresen megszökött és alkalmi munkákat vállalt. Apjával nem volt szoros a kapcsolata annak italozó életmódja miatt, ilyenkor ugyanis a férfi agresszívan viselkedett, időnként feleségét és gyermekeit is bántotta.

A fiú idén januárban édesanyja hívására látogatóba érkezett szülei orgoványi lakásába, ahol közös italozásba kezdtek. Hajnalban az apja és az anyja között vita alakult ki, amely verekedésbe torkollott. A vádlott erre távozni készült, de az apja a karjánál fogva visszarántotta, és felszólította, hogy maradjon. Dulakodásuk közben az asztalról a földre esett késsel a fiú többször hátba, illetve egyszer fejen szúrta a férfit, aki belehalt sérüléseibe.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét, a tárgyalásról lemondott. Az ítélet jogerős. A fiú letartóztatásban várta az ítéletet, így már meg is kezdte a büntetése végrehajtását.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.