Bűnügy

Féltékenységből vágta el nagyapja torkát egy 28 éves férfi

Hajtóvadászat után fogták el a gyilkost.

2020.10.26 19:18MTI

Emberölés bűntette miatt vádat emeltek egy 28 éves férfi ellen, aki tavaly februárban elvágta nagyapja torkát egy parkoló autóban Budapesten - tájékoztatta a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-t.

Ibolya Tibor közölte: a vádlott és áldozata között azért alakult ki konfliktus, mert a 28 éves férfi úgy gondolta, hogy a nagyapja közeledni próbált az ő élettársához. Kapcsolatuk 2019 januárjára rendeződni látszott, ismét rendszeresen találkoztak egymással.

Tavaly február 16-án kora este az idős férfi autójában ültek a főváros XIV. kerületében, a Nagy Lajos király útján, egy áruház parkolójában. A vádlott minden különösebb előzmény nélkül egy éles eszközzel elmetszette nagyapja torkát, aki a helyszínen meghalt. Unokája elmenekült, hajtóvadászat után Esztergomban fogták el a rendőrök.

Ibolya Tibor megjegyezte: a férfi a bűncselekmény idején tudatzavarban szenvedett, ami kihathat a büntetésének mértékére is.

A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Fővárosi Törvényszék november végére tűzött ki előkészítő ülést.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.