Gyorsabban dőlhetnek el vitás ügyek

ORTT: vége a tartózkodásnak és tötymörgésnek?

Meghatározott ügyekben igent vagy nemet kellene mondaniuk a médiahatóság tagjainak, mivel a készülő ügyrendmódosítás megszüntetné bizonyos döntéseknél a tartózkodás lehetőségét - értesült többüktől az MTI hétfőn.

2009.01.26 16:46MTI

Jellemzően a másodfokon hozzájuk kerülő panaszbizottsági eljárásokról volna szó, amelyekben eddig - ismerethiány miatt - többször előfordult, hogy nem jutottak dűlőre, és még abban sem sikerült megállapodniuk, hogy döntés hiányában elutasítják a beadványt, vagy ismét foglalkozniuk kell vele - mondták.

Tavaly nyáron több médium is foglalkozott a TV2 ilyen módon először elbukott logóváltási ügyével, miután az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tagjainak többsége tartózkodott a bejelentés tudomásulvételéről tartott szavazásnál. (Ketten mondtak igent, egy elutasító voks mellett öt tartózkodást számoltak össze.)

Végül az országos kereskedelmi csatorna másodszor is beadta kérelmét, amelyet a testület szeptember közepén jóváhagyott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.