Koronavírus-járvány

Életbe léptek az újabb szigorítások Magyarországon!

Péntektől bizonyos szabadtéri rendezvényeken is kötelező a maszkviselés.

2020.10.23 11:36ma.hu

Megjelent a Magyar Közlönyben a szabadtéri maszkviselésről szóló új szabályokat tartalmazó kormányrendelet.

Már október 23-ától kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken:
- sportrendezvény helyszínén a sportolók, az edzők, a mérkőzésvezető, a versenybíró és ezek segítői kivételével a sportrendezvény résztvevőinek (például a szombati Ferencváros-Újpest rangadó szurkolóinak)
- a gyülekezési jogról szóló törvény szerinti szabadtéren megtartott gyűlésen részt vevők, ide nem értve a gyűlés felszólalóját a felszólalás időtartamára (vagyis már a néhány mégis megtartott október 23-i rendezvényeket is beleértve)
- orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot kell viselniük olyan módon, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje - olvasható a Magyar Közlönyben a szeptember 18-án megjelent, a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló kormányrendelet módosításában.

A fentiek nem vonatkoznak a hatodik életévüket be nem töltött kiskorú személyekre.

Felelőssége lesz a szervezőknek abban, hogy a maszkot mindenki viselje, ugyanis a sportrendezvény vagy gyűlés szervezőjének fel kell szólítania a maszkviselésre a szabályt megszegő résztvevőt, akit, ha nem veszi fel a védőfelszerelést, el kell távolítania a rendezvény helyszínéről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.