Koronavírus

Elege lett a maszkviselésből, tűzriadót csinált egy diák Komlón

Az egész iskolát kiürítették miatta.

2020.10.21 19:34ma.hu

Egy 17 éves tanulónak elege lett a tanításból és a maszkviselésből Komlón, ezért úgy döntött megnyomja a tűzriasztót, és így vet véget a tanításnak.

"A riasztó megszólalását követően az iskolát kiürítették a rendszert megvizsgálták, majd megállapították hogy szándékosan riasztás történt: tűz nem keletkezett. A beszerzett adatok alapján a feltételezett elkövetőt, az egyik diákot kollégáink beazanosították, majd előállították a rendőrkapitányságra" - mondta

 Berlász Viktória, a Baranya megyei RFK szóvivője.

A tűzoltók szerint sok téves riasztásuk van, ezek nagy része azonban nem szándékos. Az ilyen esetek viszont, amikor készakarva vezeti félre őket, súlyos következményekkel járhatnak: miközben ugyanis tűzoltóautóik egy tréfa miatt távol vannak a laktanyától, egy esetleges valódi riasztásra csak késve reagálhatnak, ami ember életet is követelhet. 



"Szabálysértésnek minősül ebben az esetben: ha ilyet tapasztalunk, akkor feljelentést teszünk az illetékes rendőrkapitányságon, másrészt költségek merülnek - felvonulási költségek. Abban az esetben, ha valakit felelősségre vonnak egy ilyen eset után, köteles megtéríteni a szándékosan megtévesztő jelzéssel járó vonulás költségeit"

 - nyilatkozta az ATV Híradójának Sárkány Sándor, a Baranya Megyei Katasztrófavédelem szóvivője.

Bár a mostani eset elkövetője még nem töltötte be 18. életévét, az ügyvéd szerint így is bíróság elé állítható, és a jogszabály alapján büntethető.

"Valószínű a fiatalember azt gondolta, hogy egyszerű diákcsíny amit elkövet, azonban jelen esetben azzal, hogy megnyomta ezt a gombot, azt a látszatot keltette hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezte fenyeget. Tehát bűntett miatt felelősségre vonható" - magyarázta a riportban 

Meggyes Attila ügyvéd. 



Amennyiben először követett el ilyen diákcsínyt a tanuló, akkor feltételezhetően pénzbüntetésre ítéli a bíróság.

A címlapfotó illusztráció.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.