Járvány

Elhunyt a súlyos koronavírus-fertőzéssel kezelt nyíregyházi kórházigazgató

Dr. Adorján Gusztávot október elején szállították Budapestre, mert koronavírus-fertőzése miatt kórházi ellátásra szorult és állapota súlyos lett. 66 éves volt.

2020.10.21 11:31ma.hu

Szerdán elhunyt Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

"Elhunyt intézményünk főigazgatója, dr. Adorján Gusztáv. Döbbenet, csend és fájdalom..." - írta a kórház hivatalos közösségi oldala.

Az igazgatót október elején szállították Budapestre, mert koronavírus-fertőzése miatt kórházi ellátásra szorult és állapota súlyos lett. 66 éves volt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, valamint a helyi közgyűlés Fidesz-frakcióvezetője annak az intézménynek volt a vezetője, ahova három megyéből érkeztek a középsúlyos koronavírusos betegek. Korábbi értesülések szerint szeptember 30-án még egy közgyűlés előtti bizottsági ülésen részt vett, a közgyűlésen azonban már nem.

Az igazgató kontaktkutatása megtörtént, közvetlen munkatársai nem kapták el a vírust. Az igazgató feladatait Dr. Adorján betegsége alatt az intézmény főigazgató-helyettese vette át.

Dr. Adorján Gusztávot 2010-ben nevezték ki a Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának. Később a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgató-helyettese, 2015-től pedig főigazgatója lett.

2010 óta volt a helyi közgyűlés tagja, majd a Fidesz-frakció elnöke lett. 2016-ban a közgyűlés Nyíregyháza díszpolgárává is választotta "Nyíregyháza Város fejlődéséért és felemelkedéséért, hírnevének öregbítéséért kifejtett kiemelkedően eredményes tevékenysége elismeréseként".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.