Illegális bevándorlás

Bakondi: télen a szárazföldi útvonalakon lesz nagyobb mozgás

Magyarország déli határain a hétvégén mintegy négyszázan próbáltak átjutni.

2020.10.21 21:30MTI

Télen a szárazföldi útvonalakon, így a balkáni útvonalon lesz nagyobb az illegális bevándorlók mozgása, mert az időjárás miatt a tengeren nehezebb átjutni - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György azt mondta, hogy az Európai Uniónak a kvótarendszer bevezetése helyett határozott köz- és határbiztonsági intézkedéseket kellene tennie az európai emberek biztonságáért.

Mivel azonban az unió sem a koronavírus-járvány, sem a migráció, sem a terrorizmus kezelésére nem hoz olyan intézkedéseket, amelyek a biztonságot szolgálják, a nemzetállamok maguk próbálják megoldani ezeket a problémákat - tette hozzá.

Úgy vélekedett: a tagországok között komoly feszültség van, és ez fenyegeti az unió egyik alapértékét, a gazdasági és társadalmi haladás kölcsönös támogatását.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy Magyarország déli határain a hétvégén mintegy négyszázan próbáltak átjutni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.