Egészségügy

Véradásra szólító kampányt indított a Magyar Vöröskereszt

Vérre a téli hónapokban is nagy szükség lesz, a biztonsági intézkedéseknek köszönhetően pedig a véradások a járványhelyzet alatt is biztonságosak.

2020.10.20 12:08MTI

Kampánnyal hívja fel a 18-30 év közötti fiatalok figyelmét a véradásra a Magyar Vöröskereszt október 20. és május 31. között.

A szervezet keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az elmúlt években egyetemeken, főiskolákon szólították meg a potenciális véradókat, a koronavírus-járvány miatt azonban idén az országos felsőoktatási véradóversenyek és a hallgatói véradások helyett főként a közösségimédia-csatornákon próbálják minél több emberrel megismertetni a véradást.

A kampány célja, hogy a www.messzirejuthat.hu honlapon található véradási helyszínkereső segítségével minél több fiatal keresse meg a hozzá legközelebb eső véradást, és arra menjen el. A véradásokhoz időszakosan különböző kihívások és nyereményjátékok is kapcsolódnak majd - írták.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy vérre a téli hónapokban is nagy szükség lesz, a biztonsági intézkedéseknek köszönhetően pedig a véradások a járványhelyzet alatt is biztonságosak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.