Földmozgás

Újabb rengés Borsodban - Miskolc alatt mozdult meg a föld

Mintha egy 40 tonnás kamion csapódott volna be szomszédba.

2020.10.19 11:59ma.hu

2020. október 19-én 11 óra 50 perckor földrengés keletkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alsózsolca közelében, mintegy 4 km-es mélységben. A földmozgás magnitúdója 2,8 volt a Richter-féle skálán - írta Facebook-oldalán az ELKH CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium.

Az obszervatóriumba beérkezett információk szerint földrengést a lakosság érzékelte Alsózsolca, Felsőzsolca, Hernádkak, Kistokaj, Miskolc, Onga, Sajólád, és Sajópetri településeken.

A szemtanúk az alábbiakról számoltak be:

“Mintha egy 40 tonnás kamion csapódna be szomszédba” - Alsózsolca

“Egy nagyobb lökést éreztem, éppen az ágyban feküdtem és mintha meglökték volna az ágyat. A szobaajtó is és a szekrénysor is megzörrent. Közben tompa zajt, morajlást lehetett hallani.” - Hernádkak

“Lökés szerű morajlással zajlódott le 11:50kor” - Onga

“Sokkal erősebb volt mint a 2020. 10. 10-i földrengés.” - Sajópetri

Legutóbb 2020. október 10-én 5 óra 55 perckor pattant ki érezhető, 2,1-es magnitúdójú földrengés a térségben.

Aki érezte a földmozgást, töltse ki az obszervatórium kérdőívét >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.