Ítélet

Szétverte lakását egy veszprémi férfi, miután elárverezték azt

Százhúsz óra közérdekű munkára ítélték.

2020.10.16 19:23ma.hu

A Veszprémi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésével 120 óra közérdekű munka büntetéssel sújtotta azt a 48 éves veszprémi férfit, akivel szemben kisebb értékre elkövetett lopás vétsége és nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség. A bíróság a magánfél polgári jogi igényének érvényesítését egyéb törvényes útra utasította, továbbá a vádlottat kötelezte az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott tulajdonát képező lakást - a felhalmozott hitel- és közüzemi tartozásokra figyelemmel - elárverezték, amelynek során a tulajdonjogot a sértett szerezte meg. A vádlott nagyjából egy hónappal az árverést követően, már a sértett tulajdonát képező lakás alkatrészeit képező berendezési és felszerelési tárgyakat szándékosan megrongálta, valamint leszerelt és eltulajdonított onnan - egyebek között - lapradiátorokat, ajtót, ablakot. A vádlott a lakás alkatrészeinek és felszerelési tárgyainak leszerelése során több mint félmillió forint rongálási kárt okozott, a lopási kár összege közel háromszázezer forint volt, míg a további szándékos rongálással a lakásban további több mint félmillió forintos kár keletkezett. A lopással okozott kár lefoglalással részben megtérült.

A büntetővégzés jogerőre emelkedett.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.