Koronavírus-járvány

Bognár Lajos országos főállatorvos: az élelmiszerek és azok csomagolóanyaga nem terjeszti a vírust

Tartsuk be az alapvető higiéniai szabályokat és akkor nem lesz gond - állítja.

2020.10.16 12:29ma.hu

Bognár Lajos országos főállatorvos az eddigi kutatások alapján leszögezte: az élelmiszerek és azok csomagolóanyaga nem játszik szerepet a vírus terjedésében. A nemzetközi szervezetek tanulmányai szerint ugyanis a vírus emberről emberre, közvetlen cseppfertőzéssel terjed. Eddig nem fordult elő élelmiszerrel történő fertőzés.

Az általános higiéniai szabályok betartásával megelőzhetünk minden bajt. Már pár perces forralás, sütés is megöli a vírust, az ugyanis 60 Celsius-foknál többet nem bír.

Az élelmiszeripari üzemekre általában is szigorú szabályok vonatkoznak, ezeket a járványidőszakban még fokozottabban betartják - mondta Bognár Lajos.

Ehhez képest a friss kutatások ezt mondják:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.