Bűncselekmény

Azt hitte, üres a táska - hárommillió forintot dobott ki a rabló

A nagy sietség közben nem nézte át jól a táskát, azt hitte nincs benne semmi.

2020.10.15 15:24MTI

Hét év fegyházbüntetésre ítélt a Debreceni Járásbíróság csütörtökön egy 27 éves berekböszörményi férfit, aki kirabolt egy idős asszonyt, majd a zsákmányolt táskát a benne lévő mintegy hárommillió forinttal együtt kidobta, mert azt hitte, üres.

A vádlottat rablás és súlyos testi sértés bűntettében mondták ki - különös visszaesőként - bűnösnek. A férfi a tárgyaláson elismerte bűnösségét.

A férfi augusztus 21-én kora délután Debrecenben, a Petőfi téri aluljáróban ragadta meg az idős asszony táskáját. A nő nem hagyta magát, addig szorította táskáját, ameddig csak tudta, még akkor is szorosan markolta, amikor már a földön húzták.

A férfinek végül sikerült ellopnia a táskát, a benne mintegy hárommillió forint készpénzzel együtt, ám a nagy sietség közben nem nézte át jól a táskát, azt hitte nincs benne semmi. A helyszíntől 10 méterre eldobta, majd továbbszaladt.

Az asszony súlyos sérüléseket szenvedett, a pénze és a táskája viszont visszakerült hozzá.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.