Csalás

Csalók élnek vissza az ALDI nevével

A közösségi médiában terjed annak a nyereményjátéknak a hirdetése, amely megadott hónapban született nőket keres, és regisztrációra, illetve egy kérdőív kitöltésére buzdítja őket.

2020.10.15 14:27MTI

Jogtalanul és megtévesztő módon használják ismeretlen csalók online nyereményjátékukhoz az ALDI logóját, a 7000 forintos ALDI ajándékkártyát ígérő hirdetéshez az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt.-nek nincs köze - közölte az áruházlánc csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a közösségi médiában terjed annak a nyereményjátéknak a hirdetése, amely megadott hónapban született nőket keres, és regisztrációra, illetve egy kérdőív kitöltésére buzdítja őket.

Kiemelték, az ALDI nem hirdetett regisztrációhoz és kérdőív kitöltéséhez kapcsolt nyereményjátékot, nem ajánlott fel nyereményként 7000 forintos ALDI ajándékkártyát.

Mindezek miatt az áruházlánc azt javasolja, hogy aki találkozik a hirdetéssel, ne kattintson rá, ne töltse ki a kérdőívet, hanem félrevezetés miatt jelentsék az adott platform felületén a reklámot.

A felhasználók az ALDI által hirdetett nyereményjátékokról kizárólag az ALDI saját csatornáin - például a www.aldi.hu oldalon - tájékozódhatnak - olvasható a társaság közleményében.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.