Koronavírus-járvány

Két hónap alatt teljesítette a 2600 kilométeres Kékkört Csutka István

A koronavírus-járvány idején érdemes a kisvállalkozásokat, illetve a magyar turizmus támogatni.

2020.10.11 05:16MTI

Új rekord született az Országos Kékkör Túraútvonalon: Csutka István 57 nap alatt teljesítette a 2600 kilométert gyalog - hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

A hosszú távú túrázó a műsorban elmondta, teljesítményével arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány idején érdemes a kisvállalkozásokat, illetve a magyar turizmus támogatni.

Mint mondta sokan ismerik már a Kéktúrát, de csak kevesen tudnak arról, hogy a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra részei a Kékkörnek.

Csutka István célja az volt, hogy 60 nap alatt teljesítse az útvonalat, ehhez 42,5 kilométert kellett volna megtennie minden nap. Egy-egy nap volt, hogy többet, akár 70 kilométert is teljesített, máskor kevesebbet, de a cél így is túlteljesült - tette hozzá.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.