EU

Varga Judit: a bizottság figyelmen kívül hagyta a Magyarország által küldött részletes összefoglalókat

Vera Jourová bizottsági alelnök pénteki interjújában visszautasította az Európai Bizottság jogállamisági jelentése kapcsán megfogalmazott magyar kritikákat.

2020.10.10 19:45MTI

Az Európai Bizottság figyelmen kívül hagyta a Magyarország által küldött részletes összefoglalókat, adatokat, összehasonlító elemzéseket a jogállamiság helyzetéről készült jelentésében - írta az igazságügyi miniszter a Facebookon szombaton.

Varga Judit emlékeztetett, Vera Jourová bizottsági alelnök pénteki interjújában visszautasította az Európai Bizottság jogállamisági jelentése kapcsán megfogalmazott magyar kritikákat.

Emellett megjegyezte, hogy a jelentések készítése során a bizottság legfőbb partnerei és forrásai minden tagállamban a minisztériumok, az ügyészségek és egyéb állami szervek voltak.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a bizottság "nemes egyszerűséggel" figyelmen kívül hagyta a Magyarország által küldött részletes összefoglalókat, adatokat, összehasonlító elemzéseket - szögezte le Varga Judit.

A miniszter szerint az alelnök egy másik fontos részletet is elfelejtett megemlíteni: a bizottsági jelentés visszatérő jelleggel hivatkozik bizonyos civil szervezetekre.

A jelentésben 14 alkalommal idézik 12 civil szervezet álláspontját, a 12 szervezet közül a közelmúltban 11 részesült a Nyílt Társadalom Alapítvány pénzügyi támogatásában - írta Varga Judit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.