Diplomácia

Kovács Zoltán: 'komolyan aggódom a német sajtószabadságért'

Nagy port kavart Katarina Barley, az EP balos alelnökének nyilatkozata.

2020.10.02 18:01MTI

"Komolyan aggódom a német sajtószabadságért" - így kommentálta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár pénteken a Facebookon a Katarina Barley német szociáldemokrata politikus, európai parlamenti (EP) alelnök Magyarországot és Lengyelországot érintő nyilatkozata körül kialakult ügyet.

Kovács Zoltán bejegyzésében azt írta: nagy port kavart Katarina Barley, az EP balos alelnökének nyilatkozata, melyben azt mondta, "ki kell éheztetni pénzügyileg" az olyan tagállamokat, mint Lengyelország és Magyarország.

Ehhez képest péntek reggel már a 24.hu-nak azt mondta, rossz idézetet közöltek tőle, és ő valójában azt nyilatkozta, Orbán Viktort kell pénzügyileg kiéheztetni - jelezte az államtitkár.

"Semmi bocsánatkérés, inkább megváltoztatták az interjú szövegét. Hát ez zseniális! Komolyan aggódom a német sajtószabadságért!" - fogalmazott Kovács Zoltán.

A Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádió hírportálján azt közölték: "Katarina Barley egy kijelentését kiélezés által meghamisítottuk".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.