Egyenlőség

Demonstrációt szervez a Mi Hazánk az LMBTQ-közösség fenyegetései ellen

Az eseményen a mozgalom vezetői szólalnak fel, és színművészeket kérnek fel, hogy olvassák fel az eredeti meséket.

2020.09.30 14:52MTI

Demonstrációt szervez a Mi Hazánk Mozgalom az LMBTQ-közösség "halálos fenyegetései ellen" szombatra a Meseország mindenkié című mesekönyvet kiadó egyesület székháza elé.

Toroczkai László, a mozgalom elnöke szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy az LMBTQ-közösség az elmúlt napokban "kimutatta a foga fehérjét": halálosan megfenyegették Dúró Dórát, a párt elnökhelyettesét és Schittl Esztert, a CitizenGO kampányigazgatóját, amiért felemelték a hangjukat az ellen a mesekönyv ellen, amelyben "aberrált torzításokkal" újraírták a tradicionális történeteket, és amellyel a "kisgyermekek lelkét, egészséges fejlődését igyekeznek támadni."

A mozgalom elnöke undorítónak és tűrhetetlennek tartja, hogy családanyákat fenyegetnek erőszakkal. A Mi Hazánk nem hagyja ezt, fel fog ellene lépni - jelentette ki.

Közölte: a VIII. kerület, Szentkirályi utcában tartandó demonstrációra azokat várják, akik nem tűrik, hogy családanyákat fenyegessenek azok, akik egyébként "önmagukat áldozati szerepben, elnyomottként" tüntetik fel, de valójában "agresszívek, akik támadják az egészséges társadalmat."

Az eseményen a mozgalom vezetői szólalnak fel, és színművészeket kérnek fel, hogy olvassák fel az eredeti meséket - tette hozzá Toroczkai László.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.