Gyásznap

Göncz Árpád Alapítvány gyertyagyújtást kezdeményez október 6-án

Gyertyagyújtás a nemzeti gyásznapon.

2020.09.30 13:29ma.hu

A Göncz Árpád Alapítvány gyertyagyújtást kezdeményez 2020. október 6-án, kedden este 7 órakor, hogy kegyelettel emlékezzünk 1848-49 hőseire, a tizenhárom aradi vértanúra, gróf Batthyány Lajos miniszterelnökre, és Göncz Árpád köztársasági elnökre, aki 2015-ben ezen a napon hunyt el.

Mivel a koronavírus-járvány miatt sokak számára nehéz volna részt venni nyilvános megemlékezéseken, kérünk mindenkit, aki csatlakozik a közös tiszteletadáshoz, lakása ablakában gyújtson gyertyát forradalmaink, szabadságharcaink, a demokráciáért folytatott küzdelmeink hőseinek emlékére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.