Koronavírus

Operatív törzs: a mezőgazdasági és erdészeti munkához nincs szükség negatív tesztre Szlovéniába utazáskor

Szerdától nincsen szükség negatív PCR-tesztre az országba belépéskor, ha a beutazni kívánók a határ mindkét oldalán földtulajdonnal rendelkeznek és a határátlépés célja mezőgazdasági és erdészeti tevékenység folytatása.

2020.09.30 12:13MTI

A határ mindkét oldalán földtulajdonnal rendelkező mezőgazdasági és erdészeti tevékenységet folytatóknak nincs szükség negatív tesztre a Szlovéniába való belépéshez - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a szerdai online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes közölte: a szlovén kormány döntése értelmében szerdától nincsen szükség negatív PCR-tesztre az országba belépéskor, ha a beutazni kívánók a határ mindkét oldalán földtulajdonnal rendelkeznek és a határátlépés célja mezőgazdasági és erdészeti tevékenység folytatása.

Emellett a tíznapos hatósági házi karantén alól mentesülnek Szlovéniában többek között azok, akik naponta ingáznak és munkáltatói igazolással rendelkeznek; akik tranzitcéllal legfeljebb 12 órát tartózkodnak az országban; valamint a diplomáciai, konzuli képviseletek munkatársai és az oktatási-tudományos tevékenységben vagy kutatásban résztvevők - ismertette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.