Járvány

Koronavírus: vörös listára tette Magyarországot az EU

Kedden Hollandia, Izland és Dánia mellett Magyarország is vörösre színeződött.

2020.09.30 07:39ma.hu

Négy újabb országot, köztük Magyarországot jelölt vörös színnel a koronavírus-térképén az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) - számolt be a 24.hu a CNN nyomán.

Kedden Hollandia, Izland és Dánia mellett Magyarország is vörösre színeződött az ECDC térképén. Ezekben az országokban az elmúlt két hétben a 100 ezer főre vetített új fertőzöttek száma meghaladta a 120-at.

A listán egyébként jelenleg összesen 9 ország szerepel (a zárójeles értékek a 100 ezer főre vetített új esetek száma látható az elmúlt két hétre vonatkozóan): Spanyolország (320), Csehország (267), Franciaország (235), Luxembourg (189), Belgium (171), Hollandia (171), Izland (128), Dánia (128), Magyarország (127).

Mindez azt is jelenti - teszi hozzá a 24.hu -, hogy Európában jelenleg hazánkban a kilencedik legrosszabb a járványügyi helyzet.

Bár az ECDC besorolása közvetlenül nem jár következménnyel (csak besorolás jellegű), a legtöbb EU-s tagország figyelembe veszi a járványügyi intézkedéseik meghozatalakor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.