Ítélet

Felfüggesztett börtönt kapott a 13 éves lányt megrontó férfi

A vádlott családi ismerőse volt a lánynak, aki mélyebb érzelmeket táplált iránta.

2020.09.28 18:28MTI

Egy év és tíz hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy 34 éves férfit, aki egy tizenhárom éves lánnyal, az ő beleegyezésével közösült - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint a vádlott családi ismerőse volt a lánynak, aki mélyebb érzelmeket táplált iránta. Amikor nyáron a sértett felkereste őt, előbb beszélgetni kezdtek, majd a lány beleegyezésével közösültek.

Az ősz elején a férfi egy összejövetelen vett részt a sértett családjánál, majd a hajnali órákban, amikor már a család valamennyi tagja elaludt, bement a lány szobájába, és a beleegyezésével ismét közösült vele.

Ekkor azonban megzavarta őket a sértett édesanyja, és a vádlott - azért, hogy elkerülje a lebukást - gyorsan felöltözött, majd távozott a házból. Másnap a rendőrök őrizetbe vették a büntetlen előéletű férfit, aki a nyomozás során beismerő vallomást tett.

A Nagyatádi Járásbíróság pénteken folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, és ezért egy év és tíz hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását három évi próbaidőre felfüggesztette, továbbá eltiltotta minden olyan tevékenység gyakorlásától, amely 18 évesnél fiatalabbak nevelésével kapcsolatos.

Az ítélet jogerős - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.