Választás-időközi

Polgármester-választás lesz vasárnap Cserdiben

A tisztségért két független jelölt, Bogdán Gyula és Panek József indul.

2020.09.28 11:52MTI

Időközi polgármester-választást tartanak a Baranya megyei Cserdiben vasárnap.

A tisztségért két független jelölt, Bogdán Gyula és Panek József indul - derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapjáról.

A Mecsek nyugati végén fekvő település 277 választópolgára reggel hat és este hét óra között egy szavazókörben voksolhat majd.

Az időközi választásra azért van szükség, mert a község tavaly októberben megválasztott, a települést 2006 óta irányító független polgármestere, Bogdán László júliusban 46 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Az elhunyt Bogdán László testvére, Gyula fivére halálakor úgy fogalmazott: "Fogalmam sincs a hogyan továbbról, egyelőre nem tudok erre gondolni. Elmondhatatlanul büszke voltam és vagyok a testvéremre, fantasztikus ember volt. Azt még nem tudom, hogy hogyan lehetne méltóképpen folytatni az a szellemi örökséget, amit ő ránk hagyott."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.