Választás-időközi

Szavazategyenlőség miatt újabb időközi választást kell tartani a Vas megyei Kemeneskápolnán

A 107 szavazásra jogosult közül 96-an adták le voksukat, valamennyi leadott szavazat érvényes volt.

2020.09.28 12:38MTI

Szavazategyenlőség alakult ki a Vas megyei Kemeneskápolnán vasárnap tartott időközi polgármester-választáson két független jelölt között, ezért új választást kell kiírni - tájékoztatta a település jegyzője az MTI-t.

Balás Endre elmondta: a 107 szavazásra jogosult közül 96-an adták le voksukat, valamennyi leadott szavazat érvényes volt.

Hozzáfűzte: a polgármesteri tisztségért a települést eddig vezető, Csekéné Hóbor Kornélia Ilona, valamint Marton Anna Janka indult, és egyenlő számú (48-48) szavazatot kaptak.

A jegyző közlése szerint a két képviselői helyre négyen jelöltették magukat, a négy jelölt közül hárman szintén 48 szavazatot kaptak, ezért az azonos szavazatot kapott jelöltek közül sorsolással döntöttek.

Ennek eredményeként Rosta Sándor és Antók Zoltán lett a - majdani polgármesterrel együtt - három tagú képviselő-testület tagja.

Kemeneskápolnán azért kellett időközi polgármester- és önkormányzatiképviselő-választást tartani, mert a korábbi testület tagjai nem tudtak együtt dolgozni és a feloszlás mellett döntöttek.

A jegyző tájékoztatása szerint 120 napon belül kell a polgármester-választást megismételni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.