Koronavírus

A kiskunhalasi kórházigazgató szerint hamarosan meg kell nyitni a mobil járványkórházat

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház igazgatója szerint ha ez bekövetkezik, akkor oda már vezényelt dolgozókat várnak.

2020.09.27 11:54ma.hu

Az egyre növekvő betegszám miatt bővítik a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház felnőtt-fertőzőépületében kialakított járványkórház intenzív osztályának kapacitását, és a járványügyi dinamika azt mutatja, hogy nem olyan sokára meg kell nyitni a mobil konténerkórházat - erről beszélt az M1 híradójának dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató a baon.hu tudósítása szerint.

Mint mondta, a koronavírus-gyanús betegeket egyéni izolációban helyezik el, tehát egy kórteremben kizárólag egy gyanús beteg van.

"Huszonhét kórterem áll rendelkezésünkre, és ahhoz, hogy a betegutak ne keveredjenek, ezeknek a kórtermeknek járványügyi szempontból két ajtaja van. Az egyik az épület belső folyosója felé néz és hermetikusan lezárt, nem nyitható ki. A másik ajtó az udvarról, kívülről közelíthető meg. Ezeket csak akkor nyitjuk ki, amikor a kollégák dolgoznak és be kell menniük a kórterembe, egyébként zárva tartjuk őket" - magyarázta.

A kórházban jelenleg a náluk kezelt negyvenkét páciens közül három férfi és egy nő beteg van lélegeztetőgépen.

"Nyolcvannégy ágy áll rendelkezésére a kórháznak koronavírusos betegek ellátására a járványkórházon belül. A járványügyi dinamika azt mutatja, hogy nem olyan sokára meg kell nyitni a mobil konténerkórházat. Erről folyamatos egyeztetés történik a járványügyi hatóságokkal, a tiszti főorvossal és a minisztériummal" - nyilatkozta dr. Szepesvári Szabolcs.

Arról is beszélt, elmondása szerint a jelenlegi helyzetet a kórház tudja kezelni, a megfelelő számú felszerelés és szakember az intézmény rendelkezésére áll, miközben a főépületben is minden járóbeteg és fekvőbeteg ellátása megtörténik.

"A mobil járványkórházba vezényelt dolgozókkal fogunk elindulni" - tette hozzá a főigazgató.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.