Önkormányzat

Lemondott Perkáta fideszes polgármestere

Bogó Anikó alpolgármester és Szilasy László önkormányzati képviselő is lemondott.

2020.09.21 19:29MTI

Lemondott szeptember 30-ai hatállyal a Fejér megyei Perkáta polgármestere, Somogyi Balázs, valamint Bogó Anikó alpolgármester és Szilasy László önkormányzati képviselő, mindhárman a Polgári Összefogás Perkátáért Egyesület-Fidesz-KDNP jelöltjeként jutottak mandátumhoz tavaly októberben.

A község honlapján található hétfői nyilatkozatukban elmaradt beruházásokra utalva azt hangsúlyozták, hogy "nem vesznek részt Perkáta tönkretételében". Hozzátették: az elmúlt egy évet a döntésképtelenség jellemezte, a testületben a többi képviselő "álfüggetlenségével" megtévesztette tavaly októberben a perkátai választókat, és "országos ellenzéki pártok érdekeit szolgálták saját településük, Perkáta érdekeivel szemben".

A közleményben kitértek arra, hogy az önkormányzati képviselőket a 2019. október 13-i önkormányzati képviselő-választás kislistás eredményének figyelembevételével pótolják majd, helyükre listán szereplő póttagok kerülnek. A polgármesteri tisztségre viszont időközi önkormányzati választást kell kiírni.

Az új polgármester megválasztásáig megbízott polgármesterként Sarok Mihály (független) alpolgármester vezeti a települést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.